Provedení relay útoku na karty Mifare - Činčala, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá převedením relay útoku na čipové karty MIFARE s použitím standardních čteček. Tyto čtečky nejsou na podobné útoky určené a proto nebylo možné implementovat útok, který by byl úspěšný proti všem typům karet. Vzhledem k tomu, ze na mnoho typů karet už byly relay útoky implementovány, zaměřil jsem se na nejnovější a dosud málo prozkoumanou kartu MIFARE Ultralight C. Relay útok byl implementován se zjednodušenou emulací 4-místného UID a úspěšně otestován na kartách MIFARE Ultralight C. S použitím jiného typu čteček by mělo být možné uskutečnit útok také na karty typu Plus, Desfire a SmartMX. Zabezpečení MIFARE Classic je možné prolomit volně dostupnými softwarovými nástroji, pomocí kterých lze tuto kartu naklonovat.

This thesis deals with performing a relay attack on MIFARE smartcards while using off-the-shelf readers only. These readers are not designed for such attacks therefore implementation of the attack that would succeed against every smartcard was not possible. Since various attacks on smartcards have already been implemented, I have focused on the latest and still insufficiently explored card MIFARE Ultralight C. Relay attack has been implemented with simplified emulation of 4-bytes long UID and successfully tested on MIFARE Ultralight C. With the use of other readers it should be possible to perform attack also on other cards like MIFARE Plus, Desfire and SmartMX. For the purpose of cloning MIFARE Classic open-source tools are introduced.
Performing a Relay Attack on Mifare Smart Cards
Keywords: RFID; čipová karta; relay útok; Mifare; klonování; ACR122; SCL3711; Crypto; latence; RFID; smartcard; relay attack; Mifare; cloning; ACR122; SCL3711; Crypto; latency