Návrh počítačové sítě pro VIVO CONNECTION s.r.o. - Kratochvíl, Milan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá kompletním návrhem počítačové sítě pro firmu VIVO connection s.r.o. Počínaje analýzou současného stavu a požadavky společnosti. Popisuje technické řešení kabelážního systému, přes navržení možných typů kabelů, jednotek a návrhem jejich počtu.

This bachelor's thesis is conurned with a universal complete network model for VIVO connection s.r.o. The project will contains an analysis of the current situation and the company's requirements. In next parts is proccesing proposal of cabling system and possible type selections of the cables, sockets and their count.
Design of the Computer Network for the Company VIVO CONNECTION s.r.o.
Keywords: Počítačová síť; strukturovaná kabeláž; UTP kabl; datový rozvaděč; propojovací panel; Computer network; structured cabelway; UTP cable; data switchboard; patch panel