Nakládání s kaly z čistíren odpadních vod v souvislosti s dopravou a termickým zpracováním kalů - Petříčková, Alena (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá problematikou nakládání s kaly s ohledem na legislativu, způsobem jejich úpravy a technologiemi sušení. Dále se teoretická část věnuje dopravě spojené s kaly. Praktická část obsahuje výpočet spalného tepla a výhřevnosti. Dále se tato část zabývá sumarizací produkce a zpracování kalů, analýzou těchto dat a vyvozením přehledu o hmotnostním toku kalů v rámci celé České republiky na úrovni ORP.

The bachelor´s thesis in theoretical part deals with the disposal of sludge with respect to legislation, method of sludge treatment and drying technologies. This part is also dedicated to traffic connected with sludge. The practical part includes the calculation of combustion heat and calorific value. This section is also deals with summarization production of sludge and sludge treatment, analysis of these data. This part also includes an overview of the mass flow of sludge across the Czech Republic at locations with extended powers.
Sludge disposal from wastewater treatment plants in case of transport and sludge incineration
Keywords: kaly z ČOV; nakládání s kaly; sušení kalů; doprava kalů; spalné teplo; výhřevnost; hmotnostní tok kalů; sludge from wastewater treatment plants; sludge treatment; sludge drying; transport sludge; combustion heat; calorific value; mass flow sludge