Spalování odpadních plynů - Krček, Robin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou využití odpadních plynů jako paliva. První část se zaměřuje na procesy vzniku, vlastnosti a složení vybraných odpadních plynů. Následuje část obsahující přehled metod využívaných při úpravách a odstraňování znečišťujících látek z plynu. Nakonec jsou shrnuty technologie, které spalováním odpadních plynů vyrábějí elek-trickou, tepelnou nebo mechanickou energii.

This bachelor thesis deals with the issue of using waste gases as fuel. The first part is focused on the production processes, properties and composition of selected waste gases. The following part is an overview of the methods used in the treatment and removal of pollutants from the gas. Finally, technologies that generate electrical, thermal or mechanical energy by burning waste gases are summarized.
Waste gas combustion
Keywords: Odpadní plyn; čištění plynu; plynové hořáky; kogenerace; biometan; Waste gas; gas treatment; gas burners; cogeneration; biomethane