Zabezpečovací systém pro rodinný dům - Sohr, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Práce se zaobírá kompletním teoretickým návrhem bezpečnostního sytému pro rodinný dům od výběrů technologií, zabezpečovacích principů a výběru prvků, teoretický návrh jejich umístění až po praktickou realizaci. V této práci je navrhnuto zabezpečení vstupních bodů, jako jsou okna a dveře, pomocí magnetických kontaktních čidel a oken pomocí senzorů rozbití skla a zabezpečením prostoru pomocí pohybových senzorů. Dále je v této práci vysvětlen funkční princip použití optických závor jakožto druhotného zabezpečení vnitřního prostoru. Navržený zabezpečovací systém obsahuje centrální ovládací jednotku, která je schopna předat informace o stavu všech bezpečnostních prvků nadřazenému systému. Pro komunikaci mezi jednotlivými zařízeními bezpečnostního systému je využito bezdrátové komunikační technologie IQRF pracující v bez licenčním pásmu. Pro komunikaci mezi bezpečnostním systémem je využito GSM modulu SIM900.

This thesis deals with complete theoretical design of security system for a family house, from the selection of technologies, security principles and selection of elements, theoretical suggestions of their placement to practical realization. I this thesis, securing of entry points, such as doors and windows, is done by magnetic contact sensors. Windows are secured also against breaking of glass. Inner space is secured using motion sensors. Further, the function principle of optical latches as secondary securing element of inner space is explained. The designed security system implements a central control unit, which is able to provide status information on all security elements to the host system. IQRF wireless communication operationg in licence-free is used for communication among elements of the security system. GSM SIM9000 module is used for communication with the security system.
Security system for family house
Keywords: Rodinný dům; zabezpečovací systém; bezdrátová komunikace; IQRF; centrální řídicí jednotka; SPI; I2C; čidla tříštění skla; pohybové senzory; magnetické kontaktní čidla; grafický dotykový displej; LCD displej; mikrokontroler; SIM900; PIC24FJ256GB106; EADOG106; eDIPTFT43-A.; Family house; security system; wireless communication; IQRF; central control unit; SPI; I2C; IrDA; glass break sensors; motion sensors; magnetic contact sensors; Lcd