Polyfunkční vícepodlažní budova - Kántor, Albert (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Cílem této bakalářské práce je návrh a posouzení nosné ocelové konstrukce šestipodlažní polyfunkční budovy ve městě Česká Třebová. Objekt má celkové půdorysné rozměry 56,5 x 26,5 m a výšku 22,150 m. Objekt je zakryt zelenou střechou. Hlavní nosná konstrukce se skládá ze stropnic, průvlaků, sloupů a svislých ztužidel. Stropní konstrukce je řešena jako spřažená. Prostorovou tuhost zajišťují svislá ztužidla a tuhá železobetonová deska. Hlavními použitými materiály jsou konstrukční oceli S235 a S355. Veškeré betonové prvky jsou z betonu třídy C25/30.

The aim of this thesis is a design of a multifunctional multi-storey building consisting of six floors which is located in Česká Třebová. The floor dimensions of structure are 56,5 x 26,5 m and its height is 22,150 m. The building is covered with green roof. The mail load bearing structure consists of primary beams, secondary beams, columns and vertical bracing. The floor structure is designed as a composite steel and concrete structure. The spatial rigidity of the structure is secured with vertical bracing and rigid concrete roof slab. Main used materials are structural steel S235, S355 and concrete of grade C25/30.
Multifunctional multi-storey building
Keywords: polyfunkční budova; administrativní budova; spřažený nosník; ocelová konstrukce; trapézový plech; zelená střecha; multifunctional building; administrative building; composite steel and concrete structure; steel structure; trapezoidal sheet; green roof