Formování struktury tuhnutí pájecí slitiny při průchodu elektrickým proudem - Šrajer, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Bakalářská práce se věnuje tématu pájecích slitin, sledování její struktury a jejím formováním při tuhnutí. V první části se práce zabývá teoretickým rozborem slitin, krystalizace a vysvětlení použitých technik a terminologií. Navazující je část praktická, ve které je popsán proces tvorby vzorků a jejich následná práce s nimi. V další kapitole praktické části se práce zabývá zkoumáním struktury daných vzorků pájecí slitiny.

The bachelor thesis is devoted to the topic of soldering alloys, monitoring its structure and its formation during solidification. The first part of the thesis deals with the theoretical analysis of alloys, crystallization and explanation of the techniques and terminology used. This is followed by a practical part in which the process of sample formation and subsequent work with them is described. The next chapter of the practical part deals with the investigation of the structure of the given solder alloy samples.
Formation of the solidification structure of a solder alloy during passing an electric current
Keywords: Pájecí slitiny; vznik krystalů; růst krystalů; tuhnutí pájecí slitiny; bezolovnaté pájecí slitiny; SAC305; Solder alloys; crystal formation; crystal growth; solder alloys solidification; lead-free solder alloys; SAC305