Zpracování zákaznických požadavků za použití hlubokých neuronových sítí - Marušic, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Umelá inteligencia je pozoruhodne populárna v dnešnej dobe, pretože si dokáže poradiť s rôznymi veľmi komplexnými úlohami v odvetviach ako napr. spracovanie obrazu, spracovanie zvuku, spracovanie prirodzeného jazyka a podobne. Keďže Red Hat doteraz už vyriešil obrovksé množstvo zákazníckych požiadavkov počas podpory rôznych produktov. Preto bola navrhnutá myšlienka použiť umelú inteligenciu práve na tieto dáta a docieliť tak zlepšenie a zrýchlenie procesu riešenia zákaznícky požiadavkov. V tejto práci sú popísané použité techniky na spracovanie týchto dát a úlohy, ktoré je možné riešiť pomocou hlbokých neurónových sietí. Taktiež sú v tejto práci popísane rôzne modely, ktoré boli vytvorené počas riešenia tejto práce a snažia sa adresovať rôzne úlohy. Ich výkony sú porovnané na spomínaných úlohách.

Artificial intelligence is remarkably popular these days. It can be used to resolve various highly complex tasks in fields such as image processing, sound processing, natural language processing, etc. Red Hat has an extensive database of resolved support cases. Therefore an idea was proposed to use these data for data mining and information retrieval in order to ease a resolution process of the support cases. In this work, various deep neural network models were created for prediction of features which could help during the resolution process. Techniques and models used in this work are described as well as their performance in the specific tasks. Comparison of individual models is outlined as well.
Deep Neural Networks Used for Customer Support Cases Analysis
Keywords: Red Hat; Support; Customer; Deep Learning; Natural Language; Neural Networks; Neuron; Text Processing; Data Mining; Red Hat; Podpora; Zákazník; Hlboké učenie; Prirodzený jazyk; Spracovanie Prirodzeného Jazyka; Neurónové Siete; Neurón; Získavanie Znalostí z dát