Přístavek sportovní haly - Matějková, Pavla (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a posouzením nosné ocelové konstrukce přístavku sportovní haly v Lanškrouně. Půdorysné rozměry budovy jsou 36,0×20,0 m, výška budovy ve hřebeni je 10,0 m, střecha je oblouková. V konstrukci se nachází vnitřní vestavba o půdorysném rozměru 20,0×18,0 m. Konstrukce stropu je řešená jako betonová deska spřažená s trapézovým plechem, uložena na systému stropnic a průvlaků, které jsou ve svislém směru uloženy na kyvných stojkách. Materiál celé konstrukce je ocel pevnosti S235.

Bachelor's thesis contains a design of steel structure of a outbuilding to sport hall placed in the city of Lanškroun. The ground dimensions are 36.0×20.0 m, the height of the ridge is 10,0 m, the roof if arched. Inside the building there is a built-in structure with a 18.0 x 20.0 m ground dimension. The ceiling structure is designed as a composite steel and concrete structure with a trapezoidal sheet, mounted on a system of primary and secundary beams that are vertically mounted on pin-suported beam. A structural material of construction is steel S235 grade.
Outbuilding to sport hall
Keywords: Ocel; ocelová nosná konstrukce; spřažená konstrukce; zatížení; příhradový vazník; oblouková střecha; trapézový plech; sportovní hala; Steel; steel load-bearing structure; composite steel and concrete structure; load; truss girder; barrel roof; trapezoidal sheet; sports hall