Administrativní budova Energis - Haša, František (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Hlavním cílem této diplomové práce je zpracování určené části projektové dokumentace zadané budovy s téměř nulovou spotřebou energie ve stupni pro vydání stavebního povolení s využitím technologie BIM, a posouzení navržené budovy metodikou pro multikriteriální hodnocení staveb. Budova obdélníkového tvaru o rozměrech cca 32 x 22 m, má sloužit jako sídlo společnosti ENERGIS, má tři nadzemní podlaží, a je umístěná na mírně sklonitém pozemku v bývalých kasárnách ve Valašském Meziříčí. V prvním nadzemním podlaží je kavárna, recepce, prostory pro skladování a technické zázemí. Druhé a třetí patro je tvořeno kancelářemi, konferenčními místnostmi, spol. místnostmi a hygienickým zázemím. Všechna podlaží jsou řešena bezbariérově. Konstrukční systém budovy tvoří monolitický železobetonový skelet s plochou střechou. Výplňové zdivo je navrženo z keramických tvárnic. Fasáda je tvořena provětrávanou fasádou s přírodním dřevěným obkladem.

The main goal of this thesis is elaboration of a project documentation for the building permission of nearly zero energy office building with BIM, and assessment of the designed building by methodology for multicriteria evaluation of buildings. The building is located on a slightly sloped site of former military barracks in Valašské Meziříčí. The building is intended as offices for ENERGIS company. The building has rectangular floor plan (approx. 32 x 22 m). The building has three floors. There is café, reception, technical and storage facilities on the first floor. The second and third foor contain offices, meeting rooms and staff facilities. All floors are wheelchair accessible. The building has a cast-in-place reinforced concrete frame and warm flat roof. Infill walls are made of ceramics blocks. The facade wall is covered with ventilated facade with timber cladding.
Office building Energis
Keywords: Administrativní budova; bezbariérový přístup; plochá střecha; novostavba; keramické tvárnice; prefabrikovaný monolitický skelet; multikriteriální hodnocení staveb.; Office building; wheelchair access; warm flat roof; new building; ceramic blocks; reinforced cast-in-place reinforced concrete frame; multicriteria evaluation of buildings.