Systém pro podporu e-learningu - Drahoš, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tento projekt se zabývá tvorbou systému pro podporu e-learningu. Popisuje problematiku e-learningu (elektronického vzdělávání), vysvětluje, co tento pojem znamená, a popisuje jeho výhody i nevýhody. Úkolem bylo vytvořit aplikaci vhodnou k elektronickému vzdělávání, která by objasňovala specifikaci omezení objektů systému. To znamená vytvořit aplikaci, ve které by byla vysvětlena problematika OCL a to v takovém formátu, jenž by odpovídal struktuře a formě aplikace užívající se k elektronickému vzdělávání. Seznámil jsem se s jazyky OCL i UML 2.0. Prostudoval prostředí CASE Rational Rose a také se obeznámil s problematikou elektronického vzdělávání. Těchto poznatků jsem využil při vytváření e-learningové aplikace.

This project is dealing with creating of system for e-learning support. It describes problematics of e-learning, explains meaning of this term and describes its advantages and disadvantages. The objectives were to create an application suitable for electronic learning, which could illustrate specifications of restrictions of the system objects. This means to create an application, where is explained the problem of OCL in that kind of format, which reacts the structure and the form of application used for e-learning. I meet the program languages of OCL and UML 2.0. I read over the CASE Rational Rose environment and meet the e-learning problem, too. These are the knowledges, which I used while I was creating my e-learning application.
System for E-learning Support
Keywords: Elektronické vzdělávání; elektronické dokumenty; OCL; UML 2.0; CASE Rational Rose; diagram; web-based training; www stránky; HTML; CSS; skriptovací jazyk PHP.; E-learning; electronic documents; OCL; UML 2.0; CASE Rational Rose; diagrams; web-based training; www sites; HTML; CSS; PHP language.