Bytový dům v Prostějově - Balco, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Předmětem této bakalářské práce je návrh bytového domu v Prostějově. Stavební pozemek se nachází na jižním okraji Prostějova nedaleko historického centra. Půdorys domu je jednoduchý, obdélníkový. Konstrukční systém domu je stěnový z keramických cihel se stropy z prefabrikovaných keramických stropních panelů. Střecha je jednoplášťová, plochá. Dům je výškově rozdělen do čtyř nadzemních podlaží, která jsou propojena dvouramenným schodištěm s mezipodestami a výtahem. V prvním podlaží se nachází pět samostatných garážových stání, sklepní kóje, technická místnost a místnost pro uložení kol a kočárků. Na zbylých podlažích je celkem osm bytových jednotek různých dispozičních uspořádání.

The subject of this bachelor thesis is to design an apartment building in Prostějov. Building plot is situated at south edge of Prostějov near the historic center. House plan is simple, rectangular. The building has a wall construction system composed of ceramic bricks and ceiling made from prefabricated ceramic panels. The roof is designed as a flat warm roof. The building is divided in to four levels above ground. Levels are connected by two flights staircase with landing and by an elevator. Five separate garages, cellars, utility room and bike/baby carriage room are situated at the first floor. Other levels contain of eight apartments of different layouts.
Apartment building in Prostějov
Keywords: Bytový dům; nepodsklepený; výtah; plochá střecha; cihelný blok; Porotherm; keramické stropní panely CZ-JW; Apartment building; without basement; elevator; flat roof; brick block; Porotherm; ceramic ceiling panels CZ-JW