Analýza ekonomických ukazatelů pomocí statistických metod - Malo, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu finančních ukazatelů, vybrané společnosti, s využitím statistických metod. Zejména regresní analýzy a časových řad. Dále pak, za pomoci programovacího jazyka Visual Basic for Application (VBA), bude vytvořena aplikace, která usnadní finanční analýzu. Tato komplexní finanční analýza umožní nejen podrobný náhled na vývoj společnosti od jejího počátku, ale odhalí také její silné a slabé stránky. Na základe dosažených výsledků bude možné predikovat finanční stav společnosti na několik příštích let.

The bachelor thesis is focused on analysis of financial indicators of selected company using statistical methods. In particular, regression analyzes and time series. Additionally, an application that will facilitate financial analysis will be created using Visual Basic for Application (VBA) programming language. This comprehensive financial analysis will not only provide a detailed insight into the development of the company since its inception but will also reveal its strengths and weaknesses. Based on the results obtained, it will be possible to predict the financial position of the company over the next few years.
Analysis of Economic Indicators Using Statistical Methods
Keywords: finanční analýza; finanční ukazatelé; statistické metody; regresní analýza; časové řady; Visual Basic for Applications; financial analysis; financial ratios; statistic methods; regression analysis; time series; Visual Basic for Applications