Rozšíření mobilní aplikace Moje VUT - Zaukolec, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2025)
Táto diplomová práca sa zaoberá analýzou a vylepšením mobilnej aplikácie Moje VUT. Na základe spätnej väzby od užívateľov bol navrhnutý a implementovaný nový autentizačný mechanizmus založený na štandarde OAuth 2.0, ktorý zvyšuje bezpečnosť a používateľský komfort. Práca sa ďalej venuje aj registrácii zariadenia, biometrickému overeniu, podpore offline režimu a návrhu funkcionality akademického harmonogramu.

This thesis focuses on the analysis and enhancement of mobile application My BUT. Based on user feedback, a new authentication mechanism using the OAuth 2.0 standard was designed and implemented, improving both security and user experience. The work also covers device registration, biometric authentication, offline access support and the proposal of an academic schedule feature.
Keywords: mobilná aplikácia; multiplatformový vývoj; iOS; Android; autentizácia; prihlasovanie; OAuth 2.0; jednotné prihlásenie; biometria; kryptografia; React Native; mobile application; cross platform development; iOS; Android; authentication; login; OAuth 2.0; single sign on; cryptography; React Native