Vytápění rodinného domu tepelnými čerpadly - Sláma, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Bakalářská práce se zabývá vytápěním rodinného domu tepelnými čerpadly. Úkolem bylo navrhnout vhodné tepelné čerpadlo pro zvolený rodinný dům. Je zde uveden postup výpočtu celkové tepelné ztráty objektu a volba tepelného čerpadla. V závislosti na výkonových charakteristikách se porovnají dva typy tepelných čerpadel a bude vybráno vhodnější z nich. V poslední části bude provedeno porovnání dvou sezónních topných faktorů (SPF) 3 a 5.

This bachelor thesis deals with heating of family house by heating pumps. The main task was to design a suitable heating pump for a chosen family house. Here is given the method of calculation total heat loss of building. Depending on the performance characteristics are compared two types of heat pumps, and will be selected the appropriate one. The last part compares the seasonal performance factors (spf) 3 and 5.
Heating of Family House by Heat Pumps
Keywords: Tepelná čerpadla; tepelná ztráta; součinitel prostupu tepla; topný faktor; denostupňová metoda; sezónní topný faktor; Heat pumps; heat loss; the overall heat transfer coefficient; coefficient of performance; degree-days method; seasonal performance factor