Estakáda přes vodní nádrž Hričov - Holba, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Úkolem diplomové práce je porovnat zakládání mostního objektu na pilotách různých průměrů. Konkrétně se jedná o srovnání pilot o průměru 1200 a 1500 mm. Práce se zabývá jak technickou náročností, tak finančním porovnáním. Úvodní část práce je zaměřená na možnosti založení mostů na vodní hladině. V závěru je pak zpracován technologický postup provádění pilot na stavbě estakády přes vodní nádrž Hričov.

Idea of this diploma thesis is comparison of different diameters of piles which are used for bridge foundation. Diameters of piles are 1200 and 1500 mm in this case. Diploma thesis is about technical implementation, financial comparison. In outset you can read about possibilities of bridge foundation on water surface. In the end of this thesis there is described technological process of foundation for bridge across the dam Hričov.
Elevated Road across the Dam Hričov
Keywords: pilota; vrtná souprava; most; založení; pile; pile rig; bridge; foundation