Rodinný dům - Lekeš, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Předmětem bakalářské práce je novostavba rodinného domu v Kostelci u Holešova část Karlovice. Rodinný dům je umístěn na rovinatém pozemku na okraji obce. Dům je dvojpodlažní, pod částí domu je suterén. V podzemní část domu je umístěna dílna a sklad. V objektu se nachází garáž pro jeden automobil. Druhé nadzemní podlaží je propojeno s terasou. Objekt je proveden z konstrukčního systému Porotherm, střecha sedlová. Část domu je obložena dřevem. Projektová dokumentace je zpracována v počítačovém programu Autocad.

The topic of this bachelor thesis is a new family house in Karlovice, part of city Kostelec u Holešova. The family house is located on flat land on the outskirts of the village. The building is two-floor and there is a basement under the house. There is a workroom and a warehouse in the basement. One car garage is part of this house. A second floor is connected with terrace. The building is made of constructional system Porotherm, the roof of the building is gabled. The Project Documentation is created in AutoCAD.
The Family house
Keywords: Rodinný dům; samostatně stojící; rovinatý pozemek; sedlová střecha; garáž; terasa; nerezový komín; Porotherm; fasádní obklad.; Family house; detached; flat land; gabled roof; garage; terrace; stainless steel chimney; Porotherm; facade cladding.