Genarátor ASP stránek - Hrbáček, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Zadáním mé práce je studium a seznámení s prostředím ASP.NET a realizace programu generování ASP stránek podle struktury databáze. Problematiku jsem nastudoval od Microsoft .NET Framework, který poskytuje všechny nástroje a technologie pro tvorbu .NET aplikací. Popsal jsem rysy a strukturu ASP.NET. Věnoval jsem se také, pro můj projekt, důležitému nástroji ADO.NET, který obsahuje bohatý soubor funkcí pro manipulaci s mnoha typy dat. V textu rovněž rozebírám objektový model tohoto nástroje. Část mé práce je také věnována důležité oblasti a to ObjectDataSource třídě. Další část je popisem SQL databáze a hlavně nástrojů pro její obsluhu a manipulaci. Jedna z kapitol je věnována systémovému katalogu, který slouží pro popis databází, a následně jsou zmíněna již realizována řešení generování ASP stránky podle struktury databáze. A konečně nejdůležitější částí je realizace mého projektu. Zde je použití výše zmíněných technologií, které dohromady tvoří webovou aplikaci jejímž výstupem je stránka pro prezentaci dat.

Submisson of my project is identification with background ASP.NET and realization program for creating ASP pages based on database structure. I began with my study from Microsoft .NET Framework, which provides all tools and technologies for creating .NET aplications. I described features a structure ASP.NET. I followed also, for my project, very important tool ADO.NET, which contains rich group of functions for manipulation with lot of date types. In text I also described object model of this tool. One of parts is about very important ObjectDataSource class. Next part of my project is devote to SQL database and tools for managing and manipulation. One chapters is devote to System register, which serve for database description. Next is described some of realization this type of program. My work is finished by description of my program. Here are aplications of mentioned technologies, which together forms web aplication and her output is web page for data presentation.
Generator of ASP pages
Keywords: ASP; generování; stránky; databáze; ADO.net; systémový katalog; SQL; wizard; tabulky; ObjectDataSource; ASP; generate; pages; database; ADO.net; System register; SQL; wizard; tabels; ObjectDataSource