Návrh komunikačního mixu pro prodej sportovních potřeb - Čechová, Andrea (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Tato diplomová práce pojednává o nalezení vhodného způsobu optimalizace a aplikace komunikačního mixu na vybraného živnostníka Rostislava Štorka, který zprostředkovává prodej sportovního vybavení. Hlavním předmětem této práce je zanalyzování současného stavu marketingové komunikace a nalezení takového způsobu komunikační politiky, který přinese zvýšení objemu prodeje zboží a tím vyšší zisky. Tato práce je systematicky rozdělaná na tři hlavní části. První část se zabývá teoretickými podklady, které jsou východiskem pro zpracování dalších částí. Druhá část se zabývá analýzou tohoto vybraného podniku a jeho okolí. V poslední části je návrh konkrétního komunikačního mixu, který bude následně aplikován.

This master thesis focuses on finding the right way to optimize and to apply mix of communication methods for selected tradesman, Rostislav Stork, who's involved in the sale of sports equipment. The main goal is to analyze the current state of marketing communication in selected company and to find the right method of communication policy, which will increase the volume of goods sold and, at the same time, increase profits. This work is systematically divided into three main parts. The first part describes theoretical background, which is then used as a base for following parts. The second part includes analysis of the selected company and its surroundings. The last part contains the details of suggested design of a specific communication mix, which will be applied consequently.
Proposal of Communication Mix for Sale of Sports Goods
Keywords: Marketing; marketingová strategie; komunikační mix; komunikace; propagace; Marketing; marketing strategy; communication mix; communication; promotion