Softwarová aplikace pro posouzení vybraných ukazatelů - Hritz, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Táto bakalárska práca sa zaoberá návrhom softwarovej aplikácie, ktorá bude slúžiť na posúdenie a porovnanie jednotlivých ukazovateľov vo vybranej spoločnosti. Teoretická časť obsahuje východiská potrebné pre vykonanie analytickej a návrhovej časti. Ekonomická situácia spoločnosti je zdokumentovaná v analytickej časti. Návrhová časť popisuje samotný návrh a funkčnosť naprogramovanej aplikácie v prostredí Microsoft Excelu a jazyku Visual Basic for Applications, ktorej výstupom je zhodnotenie doterajšej ekonomickej situácie vo vybranej spoločnosti, sledovanie trendu do budúcnosti a odporučenie možných ekonomických zlepšení.

This bachelor´s thesis is about the development of a new software application which will be used to compare various indicators in the chosen company. The theoretical part consists of resources necessary for conducting the analytical part and the proposition. The economic situation of the company is documented in the analytical part. The practical part describes the design and the functionality of the application which was programmed in Microsoft Excel and Visual Basic for Applications. The main output is the evaluation of the current economic situation in this company, following the future trend, and recommendations for possible improvements.
Software Application for Assessment of Selected Indicators
Keywords: ekonomické ukazovatele; rozdielové ukazovatele; pomerové ukazovatele; softwarová aplikácia; Visual Basic for Applications; analýza časových rád; predikcia ukazovateľov; economic indicators; ratio indicators; difference indicators; software application; Visual Basic for Applications; analysis of the time series; prediction of indicators