Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně - Stoklásek, Rostislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Obytný soubor na úpatí Palacného vrchu v Brně-Komíně. Lokalita na pomezí lesa a sídliště je v dnešní době zahrádkářskou kolonií, v návrhu je pozemek zastavěný v rastru kvádrovými rodinnými domy, které doplňují mozaiku zástavby úpatí kopce podél ulice Pastviny. Soubor citlivě reaguje na topografii a měřítko okolní zástavby, ale přímo na ni nenavazuje. Díky vlastní, svébytné struktuře, vznikají nové prostory pro obyvatele, s přiměřeným měřítkem, poskytujícím dostatek soukromí a zároveň místa pro setkávání, která budou nezávislá na změnách, kterými okolí souboru v budoucnu jistě projde.

Residential complex at the hillside of Palacký vrch in Brno-Komín. A location just in between a 70's apartment houses and a large forest is nowadays a gardening colony, in the proposal is the plot rasterized with cubical houses, which are creating a new piece to a whole mosaic of the hillside's development. The complex is aligned with the scale and topography of the surroundings, but it doesn't directly connect to the development around it. Thanks to its own strong structure new spaces are created, in a modest scale, providing enough privacy and at the same time spaces where people can meet. A structure, that is independent from the changes that the surrounding is surely going to undergo.
Residential Complex in Brno - Komín
Keywords: obytný soubor; Pastviny; Komín; Brno; rodinné domy; bydlení; residential complex; Pastviny; Komín; Brno; family houses; living