Kongresový hotel - Brno,Veveří - Mazalová, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Diplomová práce zpracovává projektovou dokumentaci pro provádění stavby hotelového objektu s lobby barem, který je situován ve střední části krajského města Brno. Řešená stavba má čtyři nadzemní podlaží a je zastřešena plochými střechami. Hotel splňuje podmínky čtyřhvězdičkového (****) ekonomického standardu. Je navržen s 17 ubytovacími jednotkami s celkovou kapacitou pro ubytování 40 osob a lobby barem pro 60 hostů a sociálním zázemím. Mimo ubytovací náplň bude hotel disponovat konferenčním sálem pro možnosti školení, firemní akce apod. Z důvodů nedostatku parkovacích míst ve městě Brno bude hotel disponovat také podzemními garážemi primárně navrženými pro parkování osobních automobilů návštěvníků hotelu. Apartmány a pokoje pro hosty jsou umístěny ve 2., 3. a 4. NP. V přízemí se nachází reprezentativní prostory hotelu v podobě vstupní haly s recepcí, prostory pro vedení hotelu, lobby bar se sociálním zázemím a posilovna, která bude přístupná i veřejnosti. V suterénu se nachází podzemní garáže a technické zázemí hotelu. Ve 4. NP se pak mino jiné nachází menší wellness s možností masáží, saun, baru a venkovní terasy. Hotelový objekt je navržen jako železobetonový skelet se ztužujícím jádrem, o 4 nadzemních a 1 podzemním podlaží. Design hotelu bude navržen v duchu moderních materiálů, jednoduché členitosti a tvarů. Pro zmírnění přehřívání budovy v letním období a splnění požadavků města na co největší ozelenění staveb a jejich okolí je navrhnuta vegetační střecha.

The diploma thesis processes project documentation for the construction of a hotel building with a lobby bar, which is located in the central part of the regional city of Brno. The building has four floors and is covered by flat roofs. The hotel meets the conditions of a four-star (****) economic standard. It is designed with 17 accommodation units with a capacity of total 40 persons and a lobby bar for 60 guests and social facilities. In addition to the accommodation content, the hotel will have a conference hall for training, corporate events, etc. Due to the lack of parking spaces in the city of brno, the hotel will also have underground garages primarily designed for parking cars of hotel visitors. The apartments and guest rooms are located on the 2nd., 3rd. a 4th. NP floor. On the ground floor there is a representative space of the hotel composed of the entrance hall with reception, space for hotel management, a lobby bar with social facilities and a gym, which will also be open to the public. In the basement there are underground garages and technical facilities of the hotel. On the 4th floor there is, among other things, a small wellness area with massages, saunas, a bar and an outdoor terrace. The hotel building is designed as a reinforced concrete skeleton with a reinforcing core, with 4 floors and basement. The design of the hotel will be designed in the spirit of modern materials, simple members and shapes. A vegetation roof is designed to alleviate the overheating of the building in the summer and to meet the requirements of the city for the largest possible greening of buildings and their surroundings.
Congress hotel - Brno,Veveří
Keywords: hotel; lobby bar; apartmán; monolitický železobetonový skelet; vegetační střecha; plochá střecha; zelená střecha; základová deska; vápenopískové tvárnice; hotel; lobby bar; apartment; monolithic reinforced concrete skeleton; vegetation roof; flat roof; green roof; foundation slab; sand-lime blocks