Návrh malé vodní elektrárny - Vysoudil, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Tato bakalářská práce nás v první části seznamuje se všeobecnou teorii malých vodních elektráren. V druhé části se řeší konstrukce malé vodní elektrárny pro konkrétní podmínky dané vybranou lokalitou. Na závěr je návrh zhodnocen z ekonomického hlediska.

The first part of this bachelor's work discuss about general theory of small water power station. The second part addresses the construction of small hydropower plants for specific conditions of the selected locations. At conclusion the project is assessed from economical point of view.
The project of the small water power station
Keywords: malá vodní elektrárna; energie vody; vodní turbína; generátor; small water-power station; water energy; water turbine; generator