Tribologické hodnocení třecích dvojic dílců odstředivých čerpadel - Obručník, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Práce řeší problematiku tribologických vlastností materiálových dvojic na základě požadavků firmy Sigmy Group a.s. Pro dostupné materiály byl zadán úkol navrhnout tribologické dvojice a ověřit jejich vlastnosti.

These Graduation Theses solve effects of tribological behaviour of materials pairs on the basic of the SIGMA GROUP a.s. requirements. For available materials there was a target to design tribological pairs and check their behaviour.
The tribological evaluation of frictional co-parts for centrifugal pumps
Keywords: tribologické zkoušky; materiálové dvojice; povrchové úpravy; odstředivá čerpadla; protokoly; Tribological tests; material pairs; surface finish; centrifugal pumps; protocols