Posouzení vodního díla Těšany za povodní - Desatová, Martina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Cieľom tejto bakalárskej práce je posúdenie bezpečnosti vodného diela Těšany pri prechode kontrolnej povodňovej vlny. Riešenie bolo prevedené na základe požiadaviek ČSN 75 2935. Obsahom práce je popis a zhrnutie základných údajov o vodnom diele, podklady a výsledné hodnoty vrátane hydraulických výpočtov. Výsledkom práce je zhodnotenie existujúceho stavu telesa hrádze a združeného objektu.

The aim of this bachelor thesis is safety assessment of the Těšany dam in the conversion of control floods. The content of the work is a description and summary of basic data on the water structure the documents and the resulting values, including descriptions of hydraulic calculations. The requirements ČSN 75 2935 were a basis for this thesis. The result of thesis is evaluation of current condition of dam and associated facility.
Safety Assesment of the Těšany Dam during Floods
Keywords: kontrolná povodňová vlna; kontrolná maximálna hladina; medzná bezpečná hladina; združený objekt; homogénna zemná hrádza; stabilita svahov; kapacita; bezpečnostný preliv; control flood wave; control maximal water level; maximum permissible water level; the associated facility; homogeneous soil dike; slope stability; capacity; spillway