Studie variant odkanalizování obce Crhov - Sakáčová, Monika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Tématem diplomové práce je „Studie variant odkanalizování obce Crhov“. Svým zaměřením se práce zabývá návrhem možných variant odkanalizování s návrhem typu technologie pro čištění odpadních vod. Jsou navrženy čtyři varianty – podchycení stávající kanalizace a vybudování biologického rybníku, nová splašková kanalizace s kontejnerovou čistírnou odpadních vod, domovní čistírny odpadních vod a podchycení stávající kanalizace a vybudování kontejnerové čistírny odpadních vod. Kromě samotného návrhu je nedílnou součástí práce finanční zhodnocení těchto variant s vlastním doporučením.

The theme of this diploma thesis is " The study alternatives village sewer system Crhov". The thesis focuses on the design of possible wastewater treatment options with design of the technology for waste water treatment. Four alternatives are proposed - catch up existing sewerage and build an aerobic pond, new sewerage system with a container sewage treatment plant, domestic sewage treatment plant and the existing drainage system and the construction of a sewage treatment plant. In addition to the proposal itself, financial valuation of these variants is an integral part of the work with its own recommendation.
The study alternatives village sewer system Crhov
Keywords: Biologický rybník; stoka; jednotná kanalizace; čistírna odpadních vod; dotace; náklady; rozpočet.; Aerobic pond; sewer; combined sewer; wastewater treatment plant; subsidy; production cost; budget.