Most přes potok a přeložku polní cesty - Matuška, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Úkolem práce je bezpečný a hospodárný návrh mostní konstrukce o jednom poli přes místní potok a přeložku polní cesty za dodržení všech platných norem a předpisů. Byly navrženy tři možné varianty a preferována je lichoběžníková dodatečně předpjatá deska. Práce se zaměřuje především na zpracování statického výpočtu nosné konstrukce a výkresovou dokumentaci.

The aim of this thesis is safe and economical design of a single span bridge over a local brook and relocated cart track in compliance with all valid regulations and standards. Three variants of possible solution were designed from which the one with prestressed concrete trapezoidal slab is preffered. The thesis is mainly focused on the static analysis of the structure and its design documentation.
The bridge over a local brook and relocation of a road
Keywords: Deskový most; dodatečně předpjatý beton; mezní stav použitelnosti; mezní stav únosnosti.; Slab bridge; prestressed concrete; serviceability limit state; ultimate limit state.