Modifikace vlastností kladné elektrody na bázi MnOx pro AFC pomocí dopantů - Kamrla, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou nízkonákladových alkalických palivových článků, konkrétně elektrodami s alternativními katalyzátory MnOx + dopant. Tento projekt navazuje na bakalářskou práci [1] i výsledky dosavadního výzkumu [4] [12] [13] [14]. Výsledkem této práce jsou volt-ampérové a výkonové charakteristiky katod alkalických palivových článků dotované různými dopanty. Práce optimalizuje postup pro výrobu elektrod AFC, tak aby bylo možno vyrobit několik konstrukčně identických elektrod, které se budou lišit pouze typem dopujícího prvku.

The subject of this graduation thesis is low-cost alkaline power cells and especially electrodes with alternative catalyst made of MnOx + dopant. The thesis expands the bachelor´s thesis [1] and previous research [4] [12] [13] [14]. Volt-ampere characteristics and power characteristics of the katodes for AFC, subsidized with various dopants, are the outcome of this project. The project presents the optimalisation of preparation process of AFC electrodes. The aim is to prepair several electrodes with identical construction, which varies only with the type of the dopant.
Modification properties of MnOx based positive electrode for AFC
Keywords: Vodíkový palivový článek; alkalický palivový článek; elektroda; katalyzátor; oxid manganu.; Hydrogen Fuel Cell; Alkaline Fuel Cell; Electrode; Catalyst; Mangan Oxide.