Konstrukce a aplikace mobilních robotů vhodných pro nevýrobní (neprůmyslové) použití - Kocanda, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá mobilními roboty, jejich konstrukcí, aplikací v mnoha nevýrobních sférách. Literární rešerše shrnuje principy konstrukce těchto robotů na základě jejich možné aplikace v široké škále pracovních prostředí. Součástí rešerše je také analýza klíčových faktorů, které ovlivňují jejich funkčnost a účinnost při zadaných úkolech a situacích. V další části jsou na příkladech z praxe představeny pokrokové způsoby a potenciální směry inovací v této oblasti. Shrnutím práce je zhodnocení klíčových aspektů a navrhnutí dalších možných postupů při vývoji těchto inteligentních strojů, tak aby bylo dosaženo komplexního porozumění této rozmanité problematiky.

This bachelor thesis deals with mobile robots, their construction, applications in many non-manufacturing spheres. The literature search summarizes the principles of construction of these robots based on their possible application in a wide range of work environments. The research also includes an analysis of the key factors that affect their functionality and efficiency in assigned tasks and situations. In the next part are presented advances and potential directions for innovation in this area by using examples from practice. The summary of the work is to evaluate the key aspects and suggest further possible procedures in the development of these intelligent machines, in order to achieve a comprehensive understanding of this diverse subject.
Construction and application of mobile robots suitable for non-industrial (non-production) use
Keywords: Mobilní robot; pracovní prostředí; subsystém mobilního robotu; autonomní robot; Mobile robot; working environment; mobile robot subsystem; autonomous robot