Infrastruktura veřejných klíčů - Bědajánek, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Diplomová práce se zabývá infrastrukturou veřejných klíčů, ve které jsou popsány principy a funkce certifikační autority. V rámci diplomové práce, byla vytvořena vlastní certifikační autorita pod operačním systémem Linux. Pro vytváření, vydávání a zneplatňování certifikátů bylo naprogramováno webové rozhraní v PHP. V diplomové práci jsou popsány konfigurační soubory pro OpenVPN, které jsou následně využity při zabezpečení bezdrátové sítě WiFi.

The subject of my thesis dscribes function and principles of the public key infrastructure as well as certificate authority. Under the operation system Linux was created self signed certificate authority. Web interface was devoloped in PHP for the purpose of the generation, distribution and rejection certificates. Configuration files for OpenVPN are included in the thesis and wireless security is achived by OpenVPN.
Infrastructure of public keys
Keywords: pki; certifikační autorita; registrační autorita; digitální podpis; openvpn; infrastruktura veřejných klíčů; wifi; linux; apache; php; kryptografie; symetrické šifrování; asymetrické šifrování; pki; certificate authority; registration authority; digital signature; openvpn; public key infrastructure; wifi; linux; apache; php; cryptography; symetric encryption; asymetric encryption