Výzkumný ústav Olomouc - hrubá spodní stavba - Kondáš, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Cílem této bakalářské práce je stavebně-technologické řešení hrubé spodní stavby Výzkumného ústavu v Olomouci, který je založen na velkoprůměrových vrtaných pilotách. Součástí práce je řešení organizace výstavby a návrh zařízení staveniště, technologické předpisy vybraných činností, kontrola kvality a řešení dopravních vztahů včetně nadrozměrné přepravy. Dále je v práci řešen návrh strojní sestavy, bezpečnost a ochrana zdraví a ochrana životního prostředí. To vše s ohledem na finanční a časovou náročnost.

The aim of this bachelor thesis is the construction-technological solutions of gross substructure Research institute in Olomouc, which is based on large diameter piles. Part of the thesis is the organization of construction and design of the building site, technological regulations of selected works, quality control and solving transport relations including oversized cargo. It also deals with the design of mechanical assemblies, health and safety and safety of environment. It all with respect financial and time demands.
Research institute Olomouc - gross substructure
Keywords: Výzkumný ústav; hrubá spodní stavby; zařízení staveniště; zemní práce; velkoprůměrové vrtané piloty; hlubinné zakládání; výkopy; kontrolní a zkušební plán; dopravní vztahy; strojní sestava; bezpečnost práce; životní prostředí; rozpočet; časový plán.; Research institute; gross substructure; site equipment; earthworks; large diameter piles; deep foundations; excavations; quality control; transport relations; mechanical assembly; safety; environment; budget; schedule.