Podrobný urbanistický návrh využití území Sportovní, Drobného, Tř. gen. Píky, Porgesova - Šindelková, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Předmětem diplomové práce je urbanistické řešení území, vymezené ulicemi Sportovní, Drobného, tř. gen. Píky, Porgesova. Návrh je založen na obnovení a zatraktivnění tohoto území. Řešením je vytvoření sportovního centra, propojení s Lužáneckým parkem, dopravní návaznost na okolí a volným zpřístupněním veřejnosti. Výsledkem by mělo být fungující a efektivní území.

The subject of the master’s thesis is an urban solution of the area delimited by the streets of Sportovní, Drobného, Gen. Píky, Porgesova. The draft is based on restoring and enhancing the attractiveness of the area. The solution is to create a sports centre, a connection with Lužánecký park, ensuring transport links with surroundings and free access to the public. The result should be an efficient and effective area.
Complex urban study of the public space Sportovní, Drobného, Tř. gen. Píky, Porgesova
Keywords: Brno; Ponava; urbanistický návrh; ulice Sportovní; sportovní centrum; Brno; Ponava; urban design; street Sportovní; sports centrum