Optimalizace systému zaměstnaneckých benefitů v podniku - Knyblová, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Cílem diplomové práce „Optimalizace systému zaměstnaneckých benefitů v podniku“ je analyzovat zaměstnanecké benefity dle současné právní úpravy z pohledu daňového zatížení podniku i zaměstnance. Dílčím cílem je na základě dotazníkového šetření zjistit spokojenost zaměstnanců se současným systémem zaměstnaneckých benefitů v konkrétním podniku a navrhnout určité změny, které povedou ke spokojenosti zaměstnanců a optimalizaci systému z daňového hlediska jak pro zaměstnance tak pro zaměstnavatele.

The aim of Master Thesis „The optimization of employee’s benefits system in a company“ is to analyze employee’s benefits based on actual legal regulation in the point of view of tax liability for the company and for employees. The partial goal is to detect employees’ satisfaction with provided benefits in the concrete company and to propose some changes which would increase their fulfillment and optimize the employee’s benefit system in tax aspects for employer and for employees as well.
Optimization of Employee’s Benefits System in a Company
Keywords: Zaměstnanecký benefit; daň z příjmů; zaměstnanec; zaměstnavatel; vyměřovací základ pro odvod pojistného na sociální a zdravotní pojištění; Employee’s benefit; income tax; employee; employer; bases for the payment of social security and health insurance