Matematické a statistické metody pro podporu vývoje softwarových aplikací - Medek, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu vývoje finančních ukazatelů a vybraných položek z výkazu zisku a ztrát. Analýza je provedena pomocí časových řad a regresní analýzy. Součástí je vytvoření aplikace, která umožňuje automatizaci výpočtů a grafické zobrazení vypočítaných hodnot.

The bachelor thesis focus on the analysis of development of financial indicators and selected items from profit and loss account. Analysis is realized using time series and regression analysis. Part of thesis is developing application that allows automation of calculations and graphical display of calculated values.
Mathematical and Statistical Methods as Support of the Development of Software Applications
Keywords: statistika; časové řady; regresní analýza; finanční ukazatelé; VBA; statistics; time series; regression analysis; financial indicators; VBA