Tepelně-vlhkostní analýza konstrukcí masivních dřevostaveb - Uherka, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Tato práce se zabývá problematikou masivních dřevěných staveb především s ohledem na současný přístup k jejich navrhování, posuzování a schvalování. V práci jsou uvedeny možnosti dalšího vývoje a rozvoje tradičních roubených staveb s ohledem na současné tepelně technické požadavky. Teoretické úvahy jsou pak srovnány s měřeními na vzorcích masivních dřevěných stěn.

This thesis deals with massive wooden buildings especially with regard to the current approach to their design, assessment and approval. In this thesis are shown future possibilities of development of traditional wooden buildings with regard to current thermal technical requirements. Theoretical considerations are then compared with measurements which were performed on massive wooden wall samples.
Hygrothermal analysis of massive wooden structures
Keywords: Masivní dřevěné stavby; CNC opracování dřeva; rovnovážná vlhkost dřeva; Cube3D; lepené lamelové dřevo; měření vlhkosti a teploty dřeva; odporová metoda; Massive wooden buildings; CNC wood processing; equilibrium moisture content of wood; Cube3D; glue laminated timber; measuring of the humidity and temperature of wood; resistence method