Tvorba účelové mapy v lokalitě Moravské Málkovice - Černý, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou účelové mapy v severním okraji obce Moravské Málkovice. Teoretická část obsahuje definici mapy, její rozdělení a základní charakteristiku účelových map. Dále jsou zde stručně vysvětleny měřické metody použité při terénních pracích. V praktické části je podrobně popsán postup při vyhotovení účelové mapy, počínaje přípravnými pracemi a volbou měřických pomůcek, přes sběr dat v terénu až po výsledné zpracování. Hlavním výstupem práce je účelová mapa v měřítku 1:500 vyhotovená ve třetí třídě přesnosti.

This bachelor thesis deals with creating thematic map of northern edge of village Moravské Málkovice. Theoretical part contains map definition, division and basic characteristics of thematic map. Furthermore, measurement methods used in field work are briefly explained here. In the practical part, the procedure of creating a thematic map is described in detail, starting with preparatory work and the choice of measurement tools, through data collection in the field, and ending with the final processing. The main output of the work is a thematic map in a scale of 1:500, made with a third-class precision.
Creation of a large-scale thematic map in the locality of Moravské Málkovice
Keywords: účelová mapa; tachymetrie; polohopis; výškopis; Moravské Málkovice; thematic map; tacheometry; planimetry; hypsography; Moravslé Málkovice