Věznice Hrotovice - Vítámvásová, Lenka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Diplomová práce Věznice Hrotovice se skládá z projektové dokumentaca pro vězeňský blok 1 a budovy kuchyně. Blok 1 má tři nadzemní podlaží a budova kuchyně má jedno nadzemní podlaží. Objekty jsou zastřešeny plochou střechou. Blok 1 je řešený jako železobetonový obousměrný skeletový systém vyzdívaný systémem POROTHERM. Budova kuchyně je ze systému POROTHERM. Obě budovy jsou zateplené kontaktním zateplovacím systémem s EPS.

This thesis called THE HROTOVICE JAIL consists of the project documentation of the cell block 1 and the kitchen building. The block 1 has got three floors and the kitchen building has got one floor. Both structures have got the flat roof. The block 1 consists of two-way skeletal system of ferroconcrete and it is walled by the POROTHERM system. The kitchen building also consists of the POROTHERM system. Both buildings are insulated by insulation system with EPS.
Jail Hrotovice
Keywords: věznice; železobetonový skelet; plochá střecha; základové patky; panelový strop; střešní světlík; kontaktní zateplení; projektová dokumentace; technická zpráva požární ochrany; jail; ferroconcrete skeleton; flat roof; foundation blocks; panel ceiling; roof skylight; contact insulation; project documentation; fire protection technical report