Posouzení finanční výkonnosti podniku pomocí analýzy časových řad - Otýpka, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou současné finanční situace firmy Metra Blansko, a.s.. Bakalářská práce je zaměřena na použití statistických nástrojů, časových řad a regresní analýzy, jako efektivních nástrojů pro zhodnocení charakteristik podniku, zejména ekonomických ukazatelů. Cílem této práce bude analyzovaní dat, porovnání a vyvození závěrů, které by měli posloužit podniku pro stabilní a ekonomický růst.

The bachelor thesis deals with the current financial situation of the firm Metra Blansko a.s.. Bachelor's thesis is focused on using statistical tools, time series and regression analysis, as an effective tool for assessing enterprise characteristics, especially economic indicators. The aim of this work, data analysis, comparison and draw conclusions that should serve for a stable business and economic growth.
An Examination of Financial Efficiency of the Company Using Time Series Analysis
Keywords: Měřící přístroje; elektrotechnika; finanční analýza; časové řady; výkaz zisku a ztráty; prognózy; regresní analýza.; Electronic measuring instruments; electrical engineering; financial analysis; time series; profit and loss; forecast; regression analysis.