Rodinný dům - Dohnálek, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Předmětem této bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby rodinného domu. Dům se nachází ve městě Dubňany. Je navržen jako stavba o dvou nadzemních podlažích a jedním podzemním podlažím. Konstrukční systém je stěnový. Stěny jsou z keramických tvárnic. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Stropní konstrukce jsou navrženy jako monolitické železobetonové. Budova je zastřešena plochou jednoplášťovou střechou s atikou nad druhým nadzemním podlažím a pochozí terasou nad částí prvního nadzemního podlaží. Vnější stěny jsou zatepleny kontaktním zateplovacím systémem.

The subject of this bachelor thesis is the design of project documentation for the construction of a family house. The house is located in the town of Dubňany. It is designed as a building with two floors above ground level and one underground floor. The construction system is a wall system. Walls are made of ceramic blocks. The building is based on the foundation strips of plain concrete. The ceiling structures are designed as monolithic reinforced concrete. The building is roofed with a flat single-skin roof with attic above 2nd floor and a sloping terrace over part of 1st floor. The external walls are insulated with a contact insulation system.
Family House
Keywords: Rodinný dům; keramické zdivo; monolitický strop; plochá střecha; Family house; ceramic blocks; monolithic ceiling; flat roof