Posouzení návrhu malé vodní nádrže v obci Mutěnice z hlediska ekonomické stránky - Suchánek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá ekonomickým posouzením návrhu malé vodní nádrže v obci Mutěnice. Závěrečná práce navazuje na bakalářskou práci studenta, rozšiřuje ji a opravuje nedostatky v ní zjištěné. V teoretické části se práce zabývá problematikou vhodné volby materiálu pro homogenní hráze, bezpečnostními přelivy, doprovodnými dřevinami v okolí zátopy a zejména posouzením ekonomické výhodnosti návrhu nádrže. V praktické části jsou řešeny úpravy bakalářské práce na základě připomínek a nově zjištěných skutečností a ekonomické posouzení na základě rozpočtu stavby. Součástí práce jsou také výkresy sloužící k utvoření představy o možném návrhu a podrobný položkový rozpočet jednotlivých stavebních částí.

This diploma thesis evaluates a design of a small water reservoir in Mutenice village from an economic point of view. This final work is a follow-up of the bachelor work of the same student, it completes it and improves on previously noticed inaccuracies. There are several aspects elaborated in the theoretical part, such as sellection of material for homogenous dam, safety spilway, accompanying woods in the flooding area of and especialy the evaluation of the commercial advantage of the water reservoir design. There are corrections of the bachelor work in the practical part of this study, based on the comments and lately found facts as well as the economical estimate based on the cost calculation of the construction. Content of the work are also technical drawings illustrating this take on the reservoir design and a detailed bill of material.
Assessment of design small water reservoir in the village Mutenice in economic terms
Keywords: Ekonomické posouzení; rozpočet; mala vodní nádrž; Mutěnice; rybník; economic assessment; costing; small vater reservoir; Mutěnice; pond