Využití SIP serveru na FIT pro IP telefonii - Hýbner, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Práce se zabývá možností připojení serveru SIP do telefonní sítě FIT. Účelem je, aby mohli volat zaměstnanci na univerzitu, pokud jsou mimo fakultu. Pro řešení využijeme SIP server Asterisk, který bude sloužit jako autorizační server pro uživatele. Dále server bude zajišťovat převod čísel na adresu SIP s využitím ENUM. V praktické části ověříme funkčnost, toho systému.

Master's Thesis is engaged on possibilities connect SIP server to telephone network on FIT. The main reason is that employees can call to university, when they are out of faculty. For resolution we will use SIP server Asterisk, which will be serving as authorization server for users. Next Asterisk will ensure transmission numbers to SIP address with ENUM. In the practical part we will verify the functionality.
Deployment of SIP Server at the FIT for IP Telephony
Keywords: VoIP; SIP; ENUM; Asterisk; IP telefonie; VoIP; SIP; ENUM; Asterisk; IP telephony