Mateřská škola - Václavek, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Téma diplomové práce je mateřská škola se speciální třídou. Jedná se dvoupodlažní budovu s částečným podsklepením, střecha je jednoplášťová plochá s atikami. Jako nosný systém byly použity obousměrné stěny HELUZ. Stropní konstrukci tvoří prefa-monolitické desky Filigrán. Budova je osazena na mírně svažitém pozemku směrem k jihu. Veškeré konstrukce a materiály odpovídají platným normám ČSN.

The topic of my diploma thesis is „A Nursery School with a Special Classroom“. It is two-storey building, partly cellared with a single-covering roof with parapets. As for supporting system there were used HELUZ two-way walls.The ceiling structure is made of Filigrán, a prefa-monolithic plates. The building is situated southward on slightly-sloping building plot. The whole construction and materials are in accordance with applicable standards of ČSN.
Nursery School
Keywords: Mateřská škola; speciální třída; částečné podsklepení; jednoplášťová; atika; nosný systém; obousměrné stěny; prefa-monolitické desky; dvoupodlažní budova; stropní konstrukce; pozemek.; Nursery school; special classroom; partly cellared; single-covering; parapet; supporting systém; two-way walls; prefa-monolithic plates; two-storey building; floor structure; building plot.