Soubor digitálních materiálů pro kurzy typu blended learning pro výuku na FP - Zich, Robert; Chlebovský, Vít; Kaňovská, Lucie; Bobalová, Martina; Doubravský, Karel; Juřica, Pavel; Očko, Martin (VUT v Brně, 2024)
Vytvořené digitální materiály jsou primárně určeny pro předmět Řízení projektů, vyučovaném v profesním bakalářském studijním programu Procesní management. Doplňují výklad vyučujícího a shrnují klíčové znalosti z vybraných témat. Studenti se mohou k materiálům vracet a ujasnit si základní pojmy ve vytvořených slovnících. Pro pochopení kontextu jednotlivých pojmů je pak určeno vytvořené video, které v krátkosti vysvětluje základní „kostru“ dané problematiky. Samotné pochopení si mohou studenti ověřit formou kvízů, které se ukazují jako téměř ideální zpětná vazba na přehled o získaných poznatcích. Řešené témata (seřazeno abecedně): Agilní přístup, Metoda Scrum, Plánování projektu, Proces řízení, Realizace projektu, Řízení změn, Zainteresované strany, Základní pojmy. Pro každé zpracován výkladový slovník (celkem 132 pojmů rozdělených do 8 témat). Celkem bylo zpracováno 13 videí shrnujících základy dané problematiky (o celkové délce 2h 9minut a 19 vteřin). Souhrnná videa slouží zejména k samostudiu před samotným zahájením výuky cvičení. Slouží ke shrnutí přednášené problematiky ve zjednodušené podobě. Vhodně tedy doplňuje i samotnou přednášku. Pro otestování bylo vytvořeno 75 otázek. U každé otázky jsou na výběr odpovědi a vždy je potřeba vybrat právě jednu správnou odpověď. K otázkám je možné se vracet a test opakovat až do úplného pochopení záludných dotazů.
Keywords: Agilní přístup; Metoda Scrum; Plánování projektu; Proces řízení; Realizace projektu; Řízení změn; Zainteresované strany; Základní pojmy