Detekce obličeje - Štrba, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Táto bakalárska práca obsahuje prehľad súčasných metód detekcie tvárí pomocou klasifikátorov. Obsahuje tiež popis tvorby systému na detekovanie tvárí. V prvej časti sú popísané rôzne metódy na trénovanie klasifikátorov. V druhej sa nachádza analýza, ktorá predchádzala tvorbe systému zameraného na čiernobiele snímky. Implementovaný systém využíva algoritmus WaldBoost a Haarove príznaky. Vo videosekvenciach je možné využiť časticový filter.

This bachelor thesis contains overview of actual face detection methods using classifier. It also contains description of creating system for face detection. There are described different methods for classifier training in first part. There is analysis, which preceded creation of system focused on black-and-white picture, in second part. Implemented system is using WaldBoost algorithm and Haar features. There is option to use particle filter in video.
Face Detection
Keywords: detekcia tváre; klasifikátor; AdaBoost; WaldBoost; Haarove príznaky; časticový filter; non-maxima suppression; face detection; classifier; AdaBoost; WaldBoost; Haar features; particle filter; non-maxima suppression