Budova občanské vybavenosti - Stehlík, Štěpán (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem části projektové dokumentace pro provedení stavby budovy občanské vybavenosti s téměř nulovou spotřebou energie. Práce byla vytvořena s důrazem na dispoziční řešení, konstrukční nosný systém budovy, včetně optimálního osazení do terénu. Práce je v souladu s platnou legislativou a českými technickými normami. Součástí práce jsou výkresy situací, jednotlivých půdorysů, základů, výkopů, svislých řezů, pohledů, konstrukčních detailů, výpisy výrobků, jednotlivé výpočty stavební fyziky, včetně tepelně technického posouzení, denního osvětlení, posouzení urbanistické akustiky, neprůzvučnosti a také požární bezpečnost stavby. Práce také obsahuje koncepci větrání, ohřevu teplé vody a vytápění.

This master thesis deals with the design of a part of the project documentation for the construction of an amenity building with almost zero energy consumption. The thesis has been developed with emphasis on the layout, structural support system of the building, including the optimum embedment in the ground. The work is in compliance with applicable legislation and Czech technical standards. The work includes drawings of situations, individual floor plans, foundations, excavations, vertical sections, views, construction details, product listings, individual calculations of building physics, including thermal engineering assessment, day lighting, urban acoustics assessment, soundproofing and also fire safety of the building. The work also includes the concept of ventilation, hot water and heating
Civic amenities building
Keywords: Budova občanské vybavenosti; vegetační plochá střecha; kontaktní zateplovací systém ETICS; administrativa; kavárna; bytové jednotky; monolitické stropní desky; Amenity building; vegetated flat roof; ETICS contact insulation system; administration; café; residential units; monolithic ceiling slabs