Inteligentní RSS čtečka - Žouželka, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Práce je zaměřená především na problematiku týkající se technologií pro publikaci a odběr webového obsahu jako jsou například RSS nebo Atom. Hlavním cílem bylo vytvoření aplikace využívající těchto služeb, tedy programu s možnostmi pro stažení, zpracování a zobrazení uživateli požadované zprávy. Výsledkem je plnohodnotná RSS čtečka, implementovaná v jazyce Java, poskytující mnohé zajímavé funkce.

This work is especially aimed at technologies for publication and extracting web content like for example RSS and Atom. The main goal was creation of an application that makes use of these services in order to download, treat and present required messages to user. The result of this work is full-valued RSS reader implemented in Java language which provides many interesting functions.
Intelligent RSS Reader
Keywords: RSS; Atom; syndikace obsahu webu; XML; RSS; Atom; web content syndication; XML