Mateřská škola Tlapka - Kundelová, Daniela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Předmětem této diplomové práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby mateřské školy a knihovny v Lipníku nad Bečvou. Objekt je samostatně stojící, dvoupodlažní, nepodsklepený. V prvním nadzemním podlaží jsou umístěny prostory mateřské školy, kde jsou navrženy 2 třídy s kapacitou až 20 dětí. Ve druhém nadzemním podlaží se nachází prostory knihovny. Konstrukční systém budovy je zděný z vápenopískových tvárnic. Stropní konstrukce jsou z prefabrikovaných železobetonových předpjatých panelů. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Budova je zastřešena jednoplášťovou plochou střechou. Obvodové zdivo je opatřeno provětrávanou fasádou tvořenou kontaktním zateplením a obkladem z plechových kazet. Objekt je osazen na rovinatém terénu.

The aim of the diploma thesis is processing of the design documentation for realization of the construction of a kindergarten and library in Lipník nad Bečvou. The building is detached, two-storey, without basement. On the ground floor are the premises of the kindergarten, where two classes with a capacity of up to 20 children are designed. On the second floor there is a library. The structural system of the building is made of sand-lime blocks. The floor structures are of prefabricated prestressed concrete floor slabs. The building is based on concrete strip foundations. The building is covered by a single-layer flat roof. The external wall is covered by ventilated facade system consisting of contact thermal insulation, ventilated gap and metal cassette cladding on the outside. The building is set in flat terrain.
Kindergarten Tlapka
Keywords: Mateřská škola; knihovna; zelená plochá jednoplášťová střecha; předpjaté stropní panely; provětrávaná fasáda; kontaktní zateplení; základové pasy; výtah; Kindergarten; library; green warm flat roof; prestressed concrete floor slabs; ventilated facade; contact thermal insulation; foundation strips; lift