Tester ICT - Tatar, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Diplomová práce se zabývá rozšířením zásuvného modulu Testeru ICT o možnost digitálně podepisovat generované výstupy a testováním vybraných DoS útoků, které jsou v něm možné realizovat. V teoretické části jsou rozebrány vybrané typy DoS útoků, jak fungují, jak je možné se proti nim bránit, příklady významných útoků, které skutečně proběhly a je popsán Apache JMeter. V praktické části jsou vytvořeny a otestovány vybrané útoky. Poté je implementována nová funkcionalita pro digitální podpis.

The diploma thesis deals with the extension of the ICT Tester plugin module which allows the user to digitally sign the generated outputs and with the testing of selected DoS attacks that are implemented in it. In the theoretical part of the thesis, selected types of DoS attacks are analyzed, it is described how they work, how to defend against them, examples of significant attacks that actually took place are included and Apache JMeter is described. In the practical part selected attacks are created and tested. Then the new funcionality for digital signature is implemented.
ICT tester
Keywords: zátěžové testování; Apache JMeter; DoS; modul Report generator; PDF; digitální podpis; Java; load testing; Apache JMeter; DoS; Report generator module; PDF; digital signature; Java