Multiplayer hra pro platformu Android - Martinák, Andrej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice vývoje real-time mobilních her pro více hráčů na platformě Android. První kapitoly se zabívají analýzou a možnostmi vývoje aplikací na této platformě. Následuje popis různých principů používaných při tvorbě her pro více hráčů. Součástí práce je také popis technologií, které byli analyzovány a poté použity při implementaci 2D real-time bojové hry a herního serveru. V práci je postupně popsán proces návrhu, implementace hry a testování celé aplikace.

This bachelor thesis deals with issues of real-time multiplayer mobile games development on Android platform. First chapters are devoted to the analysis of this platform and its possibilities of applications development. This is followed by the description of differenent approaches used for multiplayer game development. Part of the thesis describes different technologies, that were analyzed and then used for implementation of a 2D real-time fighting game and a server. The thesis contains the description of the game design, implementation and testing processes of the application.
Multiplayer game for Android platform
Keywords: Více hráčů; real-time; hra; Android; Google; mobilné zařízení; mobilní aplikace; síť; AndEngine; SmartFox; SmartFoxServer; server; Multiplayer; real-time; game; Android; Google; mobile device; mobile application; network; AndEngine; SmartFox; SmartFoxServer; server