Tradiční technologie pro současné rodinné bydlení - Grégr, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Dřevostavba rodinného domu se nachází na kraji města Dubňany (okres Hodonín). Dřevěná nosná konstrukce je dále doplněna minerální tepelnou izolací Isover a opláštěna sádrovláknitými deskami Fermacell, střecha je pultová. Objekt má dvě nadzemní podlaží, jedno podzemní a přistavěnou garáž pro jeden automobil. Zastavěná plocha domu 110,69 m.

The family house is situated on the edge of town Dubňany (Hodonín). The wooden structure is further complemented by mineral thermal insulation Isover and Fermacell gypsum-fiber boards, roof is skillion. The object has two elevated floors, one underground and the attached garage for one car. Built-up area 110,69 m.
Traditional Technologies for Contemporary Living
Keywords: Dřevostavba; rodinný dům; pultová střecha; Isover; Fermacell; Wooden house; family house; skillion roof; Isover; Fermacell